ΙΩΑΚΕΙΜ ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΒΕΛΟΝΙΣΜΩΝ

τηλ. 210-6082272, 6932351426


Έρευνες δείχνουν ότι ο βελονισμός βοηθάει στην ανακούφιση από το στρες

Αρχική σελίδα

Βελονισμός - γενικά

Ενδείξεις βελονισμού

Το μεγαλύτερο
νοσοκομείο


Θεραπεία του πόνου

Κεφαλαλγία

Κάπνισμα

Παχυσαρκία

Αλλεργία

Περισσότερα...ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ;

Το στρες μπορεί να εκδηλωθεί σαν αποτέλεσμα των πολλαπλών υποχρεώσεων στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί ένα άτομο. Το στρες μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην υγεία σας αν αφεθεί ανεξέλεγκτο. Το στρες μπορεί να προκληθεί από έναν αριθμό παραγόντων στους οποίους περιλαμβάνονται οικογενειακά προβλήματα, οικονομικά προβλήματα καθώς και προβλήματα σχέσεων.

Επιδεινώνεται συνήθως κατά τη διάρκεια εορταστικών περιόδων του έτους, όπου η ανάγκη ανταπόκρισης σε κοινωνικές εκδηλώσεις φέρνει τα προβλήματα στην επιφάνεια.

Υπάρχει συσχέτιση του άγχους (στρες) με άλλες καταστάσεις όπως υπερταση, αλλεργία, ημικρανία, και κατάθλιψη.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός;
Η παραδοσιακή κινέζικη φιλοσοφία παραδέχεται ότι η υγεία εξαρτάται από την κινητήρια ενέργεια του σώματος, γνωστή ως qi (τσι). Η ενέργεια ρέει με τρόπο ισορροπημένο και ήρεμο μέσα σε ενεργειακά κανάλια που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Πολλοί άνθρωποι που είναι στρεσαρισμένοι εκδηλώνουν πόνους στον αυχένα, στους ώμους και την πλάτη. Αυτό συμβαίνει επειδή η ροή της ενέργειας παρεμποδίζεται στις περιοχές αυτές λόγω του στρες και προκαλούνται πόνοι, τάση και δυσκαμψία καθώς και πονοκέφαλοι.

Μέσω του βελονισμού μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το μπλοκάρισμα της ενέργειας. Ο βελονισμός μπορεί να αποκαταστήσει την ήρεμη και ομαλή ροή της ενέργειας και όχι μόνο να ανακουφίσει τα συμπτώματα του άγχους και του στρες αλλά και να καταργήσει αυτό το ίδιο το στρες και το άγχος. Επιπρόσθετα ο βελονισμός βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Η καταπραϋντική φύση του βελονισμού βοηθάει ακόμα στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της ταχυπαλμίας και τη χαλάρωση των μυών.
    Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει:
  • σταματώντας την εμφάνιση και άλλων επιπλοκών

  • μειώνοντας των αριθμό των ημερών κακοδιαθεσίας

  • προσφέροντας αποτελεσματική προληπτική θεραπεία για το στρες

  • διευκολύνοντας τη "διαχείρηση" του στρες.


Περισσότερα...