ΙΩΑΚΕΙΜ ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΒΕΛΟΝΙΣΜΩΝ

τηλ. 210-6082272, 6932351426


Η μέση θέλει τον... ειδικός της

Αρχική σελίδα

Βελονισμός - γενικά

Ενδείξεις βελονισμού

Το μεγαλύτερο
νοσοκομείο


Θεραπεία του πόνου

Κεφαλαλγία

Κάπνισμα

Παχυσαρκία

Αλλεργία

Περισσότερα...ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ;

Η γυμναστική κάνει καλό;
Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Samsung της Νότιας Κορέας ανακάλυψαν ότι η γυμναστική τρεις φορές εβδομαδιαίως μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας οσφυαλγίας μέχρι και σε ποσοστό 43%.
Η γυμναστική δυναμώνει τους μυς της μέσης και αυξάνει τη ροή του αίματος στους δίσκους, βοηθώντας τους να αντέχουν την καθημερινή καταπόνηση. Παράλληλα, βοηθά στη διατήρηση του σωματικού βάρους- οι υπέρβαροι είναι τρεις φορές πιθανότερο να επισκεφθούν το νοσοκομείο με τραύμα στη μέση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Το περπάτημα, η κολύμβηση, η χρήση ελλειπτικού μηχανήματος και το Πιλάτες είναι οι καλύτεροι τρόποι γυμναστικής για τη μέση. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη κάποιου προγράμματος γυμναστικής είναι το ζέσταμα, για την ενίσχυση των μυών της μέσης με την αύξηση της ροής του αίματος.

Οι εναλλακτικές θεραπείες βοηθούν;
ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ίσως περισσότερο από τη συμβατική θεραπεία. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στη Γερμανία, το 50% των ασθενών που δοκίμασαν τον βελονισμό δύο φορές εβδομαδιαίως επί έξι μήνες παρατήρησε ότι ο πόνος περιορίστηκε σημαντικά. Ο βελονισμός αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή που πάσχει, απελευθερώνοντας ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες.

Ο πόνος στη μέση προκαλείται από κάποιον τραυματισμό;
Συνήθως η οσφυαλγία οφείλεται σε λάθη που κάνουμε καθημερινά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν έχουμε πολύ στρες είμαστε περισσότερο ευάλωτοι να πονέσουμε στη μέση. «Το στρες προκαλεί τη σύσφιγξη των ινών, των μικρότερων ομάδων των μυών», εξηγεί ο Τρέινερ. «Έτσι, την επόμενη φορά που θα νιώσετε την πίεση να μεγαλώνει, αφιερώστε τουλάχιστον μισή ώρα στον εαυτό σας για να ηρεμήσετε.
Ένα ζεστό ντους όταν πάτε στο σπίτι είναι μια πολύ καλή πρόταση για χαλάρωση των μυών και του μυαλού».


Περισσότερα...